WINNIE the POOH

Amerikaanse Walt Disney tekenfilm TV serie over Winnie the Poeh. Het verhaal is eigenlijk al heel oud en stamt uit het begin van de 20ste eeuw. Winnie the Poeh heeft namelijk echt bestaan. Een soldaat die tijdelijk in Canada woonde kocht een jonge zwarte beer van een jager en nam hem mee naar Londen maar toen hij weer uitgezonden moest worden naar Frankrijk schonk hij de beer aan de dierentuin en deze beer die Winnie heette werd het lievelingetje van het publiek, zo ook van de zoon van schrijver A.A.Milne. Deze zoon Christopher Robin was zo dol op deze beer dat hij zijn eigen teddybeer hernoemde naar deze beer Winnie. A.A. Milne werd zo gegrepen door zijn zoon die met zijn teddybeer speelde onder een oude boom dat hij in 1926 het eerste verhaal publiceerde over Winnie the Poeh.

In 1961 las Walt Disney een Winnie The Poeh boek voor aan een van zijn kinderen en zag de mogelijkheden van deze beer en zijn vrienden en in 1966 verscheen Winnie The Poeh voor het eerst op het witte doek en is sindsdien voor miljoenen kinderen in hun harten ingesloten. Maar niet alleen kinderen voor veel volwassenen voelen zich weer even kind bij deze verhalen en kunnen zich vaak identificeren met een van de figuren.

De TV serie over de de kleine beer met het rode T-shirtje die verzot is op honing, hij beleeft vele dwaze avonturen met zijn kameraden biggetje Piglet, ezeltje Eyore, knorretje, tijgertje, Konijn en andere dieren in het bos maar als de avonturen uit de hand lopen en het gaat mis moet zijn meester Christopher Robin hun uit benarde situaties redden

Uitgezonden door de NCRV in 1986 en 1992
door RTL in 1997
door KINDERNET in 1998


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com