WILLIE & NELLIE

Nederlandse humoristisch TV serie over de Haagse zussen Willie en Nellie, ze zijn al 25 jaar toiletjuffrouw op het station. De werkplek van Willie is de 'dames', Nellie zit op de 'heren'.
Hun outfit: opgestoken zwart haar, plastic huishoudschoenen, een truttig bloemetjesschort en een ouderwetse vlinderbril.
De zussen bemoeien 'd'r eigen overal tegenaan', zijn wars van autoriteit en kunnen daarom moeilijk overweg met hun baas Gaston Scheetemakers, chef kluisjes en toiletten. Ooit werkte Willie op de heren, maar na 'die vieze toestand' zoals Nellie het omschrijft, is zij overgeplaatst naar de damesafdeling. Nellie: 'Geen kwaad woord over mijn zuster hoor, maar ze ken niet van de heren afblijven.' Volgens Willie is het allemaal heel anders gegaan en heeft Nellie ervoor gezorgd dat zij het herentoilet nu beheert. 'Geen kwaad woord over Nellie hoor, maar ze is te nerveus om op de heren te zitten.' Ze kan wel prachtig breien, vindt Nellie. 'Als je alles achter elkaar zou leggen, ben je zo in Apeldoorn.'
Willie vindt zichzelf meer een denker. 'Ik zeg altijd maar: ik ben het hoofd, Nellie is het nekkie.'


Uitgezonden door NCRV vanaf april 1996

Acteurs:
Willie = Wilke Durand
Nellie = Nelleke Zitman
Gaston Scheetemaekers = Jappe Claes
Michieltje = Ramses Molijn


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com