UPSTAIRS DOWNSTAIRS

Engelse drama TV serie over het wel en wee van de aristocratische familie Bellamy en hun bedienden. Upstairs Downstairs speelt zich af in het begin van de 20e eeuw, rond een chique huis aan Eton Place in London. De aristocratische familie Bellamy (upstairs) en hun trouwe bedienden (downstairs), tegen de achtergrond van een boeiende periode uit de geschiedenis. In het hele land vinden ingrijpende sociale hervormingen plaats. Het einde van het Victoriaanse tijdperk is in zicht en de Eerste Wereldoorlog lijkt onafwendbaar.

De familie dreigt door financiŽle problemen haar huis kwijt te raken, koning Edward II komt op bezoek, Elizabeth raakt betrokken bij de suffragettes en James keert terug uit Brits-IndiŽ met een verloofde die voor de nodige onrust zorgt binnen de familie. Thomas en Sarah staan op het punt van trouwen. Voordat zij naar het noorden van Londen verhuizen, neemt het personeel uitbundig afscheid van hen. Zal hun vertrek uit Eaton Place voorgoed zijn?

Inmiddels zijn we aanbeland in de jaren 1912 tot 1914, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Het zijjn woelige tijden met grote sociale veranderingen. Lady Bellamy vertrekt met de RMS Titanic naar Amerika om haar dochter Elizabeth te bezoeken. Als zij de scheepsramp niet overleeft, is dit een zware slag voor de bewoners en het personeel. Het valt Richard Bellamy zwaar als kersverse weduwnaar. Zoon James daarentegen moet wennen aan zijn nieuwe leven als getrouwd man. Rose is echter dolgelukkig met haar grote liefde, een Australische schapenfokker. Maar kan zij wel afscheid nemen van Eaton Place en voorgoed naar AustraliŽ vertrekken?

Uitgezonden door de NCRV van 1 oktober 1973 tot 18 december 1978

herhaald door de NCRV in 2013

Acteurs:
Gordon Jackson-Hudson
David Langton-Richard Bellamy
Jean Marsh-Rose
Angela Baddeley-Mrs. Bridges
Christopher Beeny-Edward
Jenny Tomasin-Ruby
Simon Williams-James Bellamy
Jacqueline Tong-Daisy
Lesley-Anne Down-Georgina
Rachel Gurney-Lady Marjorie Bellamy
Meg Wynn Owen-Hazel Bellamy


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com