TOREN C

Nederlandse hilarische, humoristische, schaamteloze TV serie door Maike Meijer en Margot Ros, ze zetten maar liefst 82 typetjes neer.
Familie heb je, vrienden maak je, collega's word je.
In het bedrijvencomplex Toren C werken mensen samen die elkaar niet hebben uitgezocht. Zoals op elke werkvloer, leidt dat nog al eens tot spanningen of pijnlijke situaties. In Toren C is dat aan de orde van de dag, maar dan nog veel erger. Of het nu absurd is, pijnlijk of volkomen van de pot gerukt, de werkelijkheid van Toren C is altijd wranger, gęnanter en absurder dan fictie.
Maike Meijer en Margôt Ros leggen in Toren C, waar zich ook een privékliniek bevindt, een sauna, een Japans restaurant en op de dertiende verdieping een manege, de vinger op de zere plek.
Genadeloos peuteren ze aan etterende wonden en schaamteloos leggen ze situaties bloot, waarin we onszelf of anderen liever niet willen zien. Want wat doe je als je nieuwe werkgeefster je benadert met de motoriek van een gorilla? Of hoe profiteer je optimaal van je mobiele telefoon met een trilfunctie? En waar blijf je als het hele bedrijf op intranet kan zien hoe je je bikinilijn onthaart?
Meijer en Ros, die de meeste personages zelf gestalte geven, zo'n tachtig in totaal, kruipen achter de facade van elk karakter, ontmaskeren dit en richten vervolgens de schijnwerper op de meest kwetsbare plek.

Uitgezonden door de VPRO vanaf 2008

Maike Meijer en Margot Ros, ontvingen de LIRA scenarioprijs voor het beste satirische programma uit 2005-2008.
Voor het 2e seizoen kruipen ze weer in de huid van de personages die de werkvloer van kantorencomplex Toren C bevolken.
Te zien vanaf maandag 18 januari 2010, 22.00 uur op Nederland 3.
Maike Meijer en Margot Ros werken aan de derde serie van Toren C, die vanaf vrijdag 13 mei te zien is op Nederland 3.


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com