the SPIRAL

Internationale, Europese vijfdelige drama TV serie over een in Kopenhagen gevestigde kunstenaarsgemeenschap en haar 'charismatische' leider Arturo.
In hun aversie tegen de consumptiemaatschappij komen ze op gezette tijden in opstand tegen de grootverdieners in de kunstwereld, maar het blijft steeds bij - weliswaar professioneel uitgevoerde - pesterijtjes.
Als Arturo met het plan komt om zes wereldberoemde schilderijen te stelen uit musea in zes Europese landen en deze middels een ingenieus 'postplan' over de wereld wil laten sturen, is de groep bijzonder enthousiast, al lijkt het onhaalbaar.
De kunstroven verlopen bijna perfect, maar toch gaat er iets gruwelijk mis.
Europol, maar vooral een groep criminelen met heel wat minder ideŽle beweegredenen, vormen een gevaar voor het plan, maar ook voor het leven van de jonge kunstenaars zelf.
Naast de VARA zijn de andere coproducerende omroepen VRT (BelgiŽ), SVT (Zweden), NRK (Noorwegen), YLE (Finland) en TV3 (Denemarken).

Uitgezonden door de VARA, VRT (BelgiŽ), SVT (Zweden), NRK (Noorwegen), YLE (Finland) en TV3 (Denemarken) en het Frans-Duitse televisiekanaal ARTE
vanaf 02 september 2012

Acteurs:
Teun Luijkx speelt Max, het Nederlandse hoofdpersonage
Nederlands acteur Kenneth Herdigein
Vlaams-Nederlandse acteur Johan Leysen speelt Arturo
Tuva Novotny, Donald HŲgberg (beiden uit Zweden),
Tommi Korpela, Elmer Bšck (Finland),
Thure Lindhardt, Paw Henriksen (Denemarken),
Viktoria Winge (Noorwegen)
Thomas Ryckewaert, Johan Van Assche en Lien Van de Kelder uit BelgiŽ.


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com