SNORKELS

Amerikaanse tekenfilm TV serie van gemaakt door de Amerikaanse Hanna-Barbera studio.
Het scheepsjournaal van kapitein Ortega werd ontdekt in een klooster dat uitkijkt over de zee. In de ochtend van de 16e februari 1634, legde Ortega zijn schip voor anker achter een koraalrif. Dezelfde nacht nog werd hij aangevallen door piraten. Het in brand gestoken schip zonk naar de zeebodem. Tien dagen later werd de kapitein h alf bewusteloos op het strand gevonden, het scheepsjournaal nog in de arm geklemd. Hij beschreef daarin een wereld van kleine onderwater wezens, niet veel groter dan zijn duim. Niemand geloofde hem, maar weet je? Het verhaal van kapitein Ortega zou best eens waar kunnen zijn.....
Snorkels zijn kleine onderwaterwezentjes, die ademen door een orgaantje op hun hoofd dat de vorm heeft van een snorkel.
De snorkels hebben allemaal een andere kleur en ze wonen op de zeebodem.
Allstar en Okkie, hij is een inktvis en het huisdier van Alstar, Daffney, Junior, Dimmy, Gouveneur Nathals (de vader van Junior), Kitty, Oom Galjoen, Toeter kan alleen maar toeteren en niet praten, Jojo, Grootwier en Kleinwier zijn twee groene monsters die de snorkels proberen te vangen, wat meestal niet lukt.
Willy is het broertje van Junior en Baby.
De snorkels wonen in snorkelland en hier maken ze allerlei avonturen mee. Snorkelland ligt op de zeebodem. Meestal raken de snorkels in de problemen door Junior. Hij is de verwende zoon van gouveneur Nathals. Zodra de snorkels in de problemen komen, gaan ze meestal om raadt vragen bij oom Galjoen. Hij is de oom van Allstar.

Oorspronkelijk als stripboek, getekend door de Belg Nicolas Broca.

In duinrel werd deze TV serie in 1985 geintroduceerd met een presentatie van o.a 10 grote taarten, op elke taart stonden vier grote Snorkels.
10 banketbakkertjes met grote witte mutsen brachten die taarten binnen.
Deze taarten waren gemaakt door banketbakker Hans de Jong.

Uitgezonden door de VARA vanaf 1985 tot 1990
Kindernet van 1991 tot 1993
RTL4 van 1996 tot 1999
Yorin van 2002 tot 2005
KETNET vanaf 2009


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com