PIPO de CLOWN

Nederlandse jeugd TV serie over een clown Pipo, die met zijn vrouw Mamaloe en dochtertje Petra de hele wereld rondtrekt in hun woonwagen met een ezeltje ervoor, die de woonwagen trekt. Ze beleven vele avonturen met circusdirecteur Dikke deur en indiaan Kluk-kluk.
De wijde wereldwegen liggen nog ver in het verschiet. De ezelswagen van Felicio, Pipo's paspoort naar de vrijheid is nog niet in beeld.
De aan het circus ontvluchtte clown, zijn vrouw Mammaloe en hun dochtertje Petra moeten het stellen met een bedompte zolderkamer. Met uitzicht op een fraaie kerktoren, dat wel. De toch al kleine ruimte wordt ook nog eens gedeeld met Kluk Kluk,een "mij zijn zeer van de bange"indiaan die door een "omtrekkende beweging" en een Ôets te ruim genomen bocht"bij het circus terecht is gekomen en nu net als Pipo op de hielen wordt gezeten door de Dikke Deur. Pipo en Mammaloe hebben de "mis-schiet" indiaan onder hun hoede genomen en besluiten hem terug te brengen naar het "tamelijk Wilde Westen". Waarmee een reeks avonturen in gang wordt gezet die de kijkertjes meevoert naar door struikrovers en andere onveilg gemaakte bestemmingen als KarkasoniŽ, RimboesiŽ en Bizarra.
Elke aflevering wordt afgesloten met de boodschap: "Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen".

Van 17 september 1958 tot april 1980 worden er 118 lange en 577 korte afleveringen uitgezonden door de VARA.

Acteurs:
Pipo gepeeld door Cor Witschge en Cees van Ooyen
Mammaloe gepeeld door Christel Adelaar, Marijke Bakker en Janine van Wely
Petra gespeeld door Petra Barnard, Belinda Meuldijk en Marjolein Knap
Plom gespeeld door Janine van Wely
Klukkluk gespeeld door Frits Butzelaar en Herbert Joeks
Dikke Deur gespeeld door Lou Geels en Willy Ruys


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com