OVERVALLERS in de DIERENTUIN

Nederlandse jeugd TV serie over drie overvallers een pompstation in Amersfoort beroven.
Ver komen ze niet want hun vluchtauto begeeft het. Ze besluiten hun buit te verstoppen in het nabijgelegen dierenpark Amersfoort. De overvallers begraven het geld en willen 's nachts terugkomen om het op te halen, maar dan wordt één van hen door de gealarmeerde politie gearresteerd.
De andere twee hebben zo'n haast met wegkomen dat ze de plattegrond waarop staat getekend waar de buit begraven ligt verliezen. Het papiertje wordt gevonden door Sonja en Steef, twee kinderen die als bijbaantje op de kinderboerderij in de dierentuin werken. Het wordt hen al snel duidelijk dat hierop staat aangegeven waar het geld verstopt is. Het is alleen niet duidelijk waar, de enige aanwijzing zijn de letters i en a. als Sonja ontdekt dat ia staat voor het geluid van een ezel, en dat achter het ezelsverblijf het geld is verborgen, zijn de overvallers inmiddels weer in de dierentuin aangekomen. Steef weet de geldtas, verborgen onder een grote berg bladeren, te vinden.
Een achtervolging dwars door de dierentuin is het gevolg, waarbij één van de overvallers zelfs in de kooi van de jachtluipaarden belandt. Maar uiteindelijk loopt alles goed af, onder andere dankzij het optreden van Sonja en Steef.

Uitgezonden door de AVRO in 1986
herhaald door RTL4 in 1992

Acteurs:
Miranda Sanders ... Sonja
Martin Versluys ... Steef
Lex de Regt ... Ros
Paul van Soest ... Plumming
Maurice Schmeink ... Haas
Cor van Rijn ... Directeur Vereboer
Marlous Fluitsma ... Vlier
Marina de Graaf ... Secretaresse Wendy
Bartho Braat ... Tractorman Piet
Herman Haijemaije ... Bladenman Kees
Nico Schaap ... Agent Willem
Tom van Beek ... Wachtcommandant
Nico Jansen ... Pomphouder
Anna Korterink ... Inspecteur Jansen
Hans Leendertse ... Kapper


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com