OEKANDA

Vlaamse komische sketches TV serie over het doorbreken ze de klassieke rollenpatronen: De naiŽve man heeft een overambitieuze echtgenote. De domme vrouw versiert een heel knappe kerel. De directeur is een vrouw en de mannen hebben soms echt geen zin in seks. Vanuit een herkenbare en schijnbaar doodgewone situatie: een romantisch etentje, een bezoek aan een pretpark, het gezin aan de ontbijttafel, een nacht in de discotheek, Maar gaandeweg blijkt er altijd wel iets te zijn dat niet klopt: een overspannen tic, een ongebruikelijke manier om iets aan te pakken, of zelfs een compleet absurde blik op iets wat eigenlijk van een ontstellende banaliteit is.
Wat als je bvb. je vriendin wil opbiechten dat je een scheve schaats hebt gereden, maar ervoor kiest om dat in een rollercoaster te doen? Hoe reageren de chirurgen op de rinkelende gsm van de net overleden patiŽnt? Hoe gezellig wordt het feestje wanneer de jarige permanent migraine heeft? Wat doet de bankdirecteur wanneer er geen geld meer op de rekening van zijn cliŽnten staat?
In dat universum, waarin niets is wat het lijkt, en achter iedere zin of handeling een volslagen onverwachte beweegreden kan loeren, bewegen de personages zich voort.
Het zijn allen kinderen van deze tijd: overambitieus bezig met de carriŤre, overwerkt in het huishouden, overdreven bezig met hun uiterlijk, en lichtelijk geobsedeerd door seks en dringend toe aan onthaasting

Uitgezonden door VTM vanaf 07 januari 2005

Acteurs:
Hilde De Baerdemaeker ... Nicole
Anne Denolf ... Birgitta
Nele Goossens ... Deborah
Jits Van Belle ... Sofie
Britt van der Borght ... Moonray
Mathias Sercu
Gregory Caers
Maarten Bosmans
Jef Ravelinghien
Koen De Graeve
Kevin Janssens


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com