NEDERLANDSE LEGENDES

Nederlandse 13 delige TV serie met spannende verhalen over reuzen, heksen en spoken; over ridders, rovers en gravinnen en over storm, zee en schepen.
1 Faust van Waardenburg
Als de duivel zijn diensten aanbiedt aan Faust om diens ziel te krijgen, valt hem dat vies tegen. De ziel van Faust krijg je namelijk niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen.
2 De boze broers van Beetsterzwaag
In Beetsterzwaag leven twee advocaten. Ze houden alleen van drank en geld en verzinnen alles om aan die twee dingen te komen. Iedereen die bij hen langs komt wordt geholpen... Maar wel op hun manier.
3 . Ellert en Brammert
Op de hei van Drente wonen twee reuzen. Het zijn gevaarlijke rovers en ze hebben altijd in de gaten wanneer er iemand over hun hei loopt. De mensen in het dorp dichtbij weten dat maar vreemdelingen worden niet altijd door hen gewaarschuwd.
4 Het paard van Leiden
Iedereen in Leiden doet zijn best om de stad te verdedigen tegen de Spanjaarden. Ook Jan. Als zijn paard helpt bij een beslissende slag wordt het dier een held. De vraag is alleen of Jan er zo blij mee is.
5 Het bokkenrijdertje
Zuid Limburg wordt geteisterd door boevenbendes. Een jonge zwerver wil zich bij één van die bendes aansluiten. Als het roven hem tegen valt, wil hij stoppen... Stoppen?!!! Als je je bij zo'n bende aansluit is dat voor de rest van je leven.
6 De witte wieven
Witte wieven bestaan niet... of wel? Jan is verhuisd van de grote stad naar het platteland en kan niet wennen. Hij vindt de meester niet aardig en de kinderen stom. Als hij in het bos verdwaalt, krijgt hij heel andere problemen.
7 . De stalknecht
Tijdens de hoekse en kabeljauwse twisten willen de kabeljauwen een aanslag plegen op de hoekse graaf van Brederode. De stalknecht wil dat voorkomen ondanks dat de graaf hem altijd slecht behandelt.
8 De Zwaanridder
Beatrice moet met een handje vol schildwachten haar kasteel verdedigen tegen haar valse oom. Als het dreigt mis te gaan en zij haar leven op het spel zet, krijgt Beatrice hulp vanuit een vreemde hoek.
9 De jonge molenaar
We kennen allemaal wel lelijke heksen met een haakneus met een wrat erop, die op een bezem rondvliegen en iedereen schrik aanjagen. Maar er bestaan ook lieve heksen die mooi zijn...
10 De vrouw van Stavoren
Stavoren is een rijke handelsstad met als rijkste inwoner een hebberige vrouw. Als ze haar kapitein er op uit stuurt om het allermooiste van de hele wereld te vinden gaat het mis.
11 Kanonnen voor de shogun
Als je in de Gouden Eeuw op avontuur wilt, loop je naar de haven, kies je een boot uit en zeg je dat je mee wilt varen. Je weet alleen nooit waar je heen gaat en hoe lang je weg blijft.
12 Het woeste eiland
Een kapitein lijdt schipbreuk, spoelt aan op een onbekend strand en wordt koning in een vreemde stad. Het lijkt allemaal mooi totdat hij zijn toekomst ziet. Hij zal als een koning moeten handelen.
13 De vluchtende Hollander
Kapitein van der Dekken krijgt opdracht om de mannen in Indië te redden. Als hij met zijn schip uit wil varen blijft het dagenlang windstil. Op paasdag is er gunstige wind maar dan mag je niet gaan varen.Uitgezonden in 2007 door de VPRO


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com