MUIZEN

Nederlandse zwarte komedie TV serie over Pi, Po, Pu, Pa & Pé, met grote mensenflaporen, een verbaasde kraalogen-blik, subtiel vooruitstekende tandjes en een lange, dikke staart, nemen de muizenmensen bezit van een keurig, maar naargeestig mensenhuis. Gestreept behang, een drankmeubel in de hoek en een eenzame mevrouw in een glanzende huispyama.
Zodra de heer des huizes de benen heeft genomen naar zijn jongere vriendin, piept de muizenfamilie te voorschijn. Een grote familie is het, met een dikke schommel van een moeder en een tiran van een vader die normen en waarden preekt.
Mensen en muizen steeds meer op elkaar gaan lijken. Ze verneuken elkaar, troeven elkaar af, maar als het leed voorbij is, slapen ze als opgerolde marmotjes tegen elkaar aan.
De eenzame vrouw des huizes, sluit op een licht absurde manier vriendschap met de muizenzoon. Hun verbond ontwikkelt zich van een bordje met stukjes kaas tot de schenking van een mensenkostuum waardoor meneer Muis nog dichterbij de mensenwereld staat.

Uitgezonden door de NPS in 2003

Acteurs:
Beppie Melissen
Leny Breederveld
René van t Hof
Joke Tjalsma
Helmert Woudenberg
Jim van der Woude


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com