LUTHER.

Britse detective/thriller TV serie over DCI John Luther, hij werkt voor de Londense SCU (Serious Crime Unit). Hij is een gedreven politieman, met een geweldig analytisch vermogen. Hij denkt bliksemsnel en legt overal verbanden die anderen niet zien. Maar hij is ook bezeten door zijn job, die hij als een missie ziet. Hij is gefixeerd op zijn doel, soms bijna geobsedeerd. Dat maakt hem ook explosief, agressief en gevaarlijk. Zijn eigenzinnige passie voor zijn opdracht heeft een zware tol geŽist. Een tijdje geleden is hij na een traumatisch onderzoek naar een kinderseriemoordenaar ineengestort en op non-actief geplaatst.
Nu keert hij terug naar de dienst, maar niet al zijn problemen zijn opgelost. De duistere misdaden die hij onderzoekt, hebben ook een schaduw gegooid op zijn huwelijk met Zoe.
Dat Luther mag terugkeren naar de SCU heeft hij te danken aan zijn baas DSU Rose Telle, een resultaatgerichte officier die in hem blijft geloven, al heeft ook zij haar twijfels.
Luther wordt ook verwelkomd door DCI Ian Reed, zijn beste vriend en meest loyale collega. Reed is een man van vele oorlogen, uit hetzelfde hout gesneden als Luther zelf. Dat maakt hen zoín sterk team.
DS Justin Ripley is een jonge en ambitieuze nieuwkomer bij de SCU. Hij is een academisch geschoolde politieman, maar mist ervaring. Die hoopt hij op te doen aan de zijde van John Luther, maar hij ontdekt al snel dat wie dicht bij het vuur staat, zich makkelijk verbrandt.

Uitgezonden door CANVAS vanaf 25 september 2010
Vanaf Zaterdag om 22:10 10 november 2012 2e seizoen bij CANVAS
vanaf jan. 2014 uitgezonden door de KRO

Acteurs:
Idris Elba ... DCI John Luther
Steven Mackintosh ... DCI Ian Reed
Warren Brown ... DS Justin Ripley
Indira Varma ... Zoe Luther
Paul McGann ... Mark North
Ruth Wilson ... Alice Morgan
Saskia Reeves ... DSU Rose Teller


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com