the LITTLE VAMPIRE

Canadese/Duitse horror/fantasie TV serie over Amerikaanse familie Thompson zich net gevestigd heeft in een afgelegen dorpje in Schotland. De 9-jarige Tony Thompson heeft sinds hun verhuizing om onverklaarbare redenen elke nacht last van nachtmerries over vampieren. Al snel is hij volledig geobsedeerd door deze griezelige wezens en leest hij alles over hen wat er maar te vinden is. Op school wordt hij met z'n obsessie gepest door z'n klasgenootjes, omdat ze denken dat hij niet helemaal in orde is. Op een avond krijgt Tony thuis bezoek van een grote vleermuis die voor zijn ogen veranderd in de 9-jarige vampier Rudolph. Rudolph is heel zwak vanwege de honger en vraagt Tony hem te helpen aan eten. Vanaf dat moment ontmoeten ze elkaar vaker en ontstaat er een hechte vriendschap tussen de twee. Achternagezeten door vampierenjager Rookery, beleven ze samen de grootste avonturen. Wanneer Tony Rudolph vertelt dat hij vaak droomt over een amulet, blijkt dit van grote betekenis te zijn. De vampierenfamilie is al lange tijd op zoek naar de amulet, aangezien het vampieren kan laten veranderen in gewone mensen! Het is heel belangrijk dat ze dit kostbare bezit voor een bepaald tijdstip vinden, want anders moeten Tony's vrienden opnieuw 300 jaar wachten...

Uitgezonden door FOXKIDS in ??

Gebaseerd op de populaire Duitse kinderboeken "Der kleine Vampir", "Der kleine Vampir zieht um" van Angela Sommer-Bodenburg is in 1985 een televisieserie gemaakt onder de titel 'Der Kleine Vampir'.

Acteurs 1985:
Joel Dacks = Rudiger
Christopher Stanton = Anton
Marsha Moreau = Anna
Jim Gray = Lumpi
Gert Fröbe = vampiren jager Geiermeier

Gebaseerd op de boeken "Der kleine Vampir verreist" en "Der kleine Vampir auf dem Bauernhof" is een 2e TV serie gemaakt "Der kleine Vampir - Neue Abenteuer". Acteurs 1993:
Jan Steilen ... Rüdiger, der kleine Vampir
Matthias Ruschke ... Anton Bohnsack
Lena Beyer ... Anna
Nadja Engelbrecht ... Die Menschen: Helga Bohnsack, Antons Mutter
Peter Lohmeyer ... Die Menschen: Robert Bohnsack, Antons Vater
Andreas Nickl ... Die Vampire: Lumpi
Angelika Hartung ... Die Vampire


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com