the INCREDIBLE HULK

Amerikaanse fantasie TV serie over David Banner, hij is een onderzoeker die de dood van zijn vrouw nog steeds niet heeft verwerkt. Hij heeft haar niet kunnen helpen bij een auto-ongeluk waardoor ze overleed. Zijn onmacht toen, heeft ervoor gezorgd dat hij iets ontwikkelt waardoor hij over bepaalde krachten kan beschikken.
Banner verandert hierdoor iedere keer in een groen monster als hij in de problemen komt.
Hij was vooral geobsedeerd door de vraag hoe het kon dat anderen die een soortgelijke traumatische ervaring hadden meegemaakt wel in staat waren geweest zichzelf of hun geliefden te redden.
Hij kwam tot de conclusie dat hoge stralingsniveaus van gammastraling, afkomstig van zonnevlekken de oorzaak zijn.
Om zijn theorie te bewijzen stelt hij zichzelf bloot aan een dosis gamma straling om te zien of dit inderdaad bovenmenselijke kracht geeft.
Buiten Banners weten om is de apparatuur geüpgraded, waardoor hij een veel grotere dosis straling krijgt toegediend dan gepland. Eerst denkt hij dat zijn experiment gefaald heeft. Als hij die avond echter een lekke band krijgt en zich bezeert bij zijn poging de band te verwisselen, zorgt de pijn ervoor dat hij veranderd in de Hulk.
Geschrokken van deze verandering probeert Banner een genezing te vinden.
Maar door tussenkomst van de nieuwsgierige journalist Jack McGee mislukt Banners onderzoek en legt een explosie het laboratorium in puin. Bij de ontploffing komt Banners collega wetenschapper om, en van Banner zelf wordt ook gedacht dat hij dood is.
Banner leeft echter nog, maar is gedwongen te vluchten, van plaats naar plaats en telkens andere identiteiten aanneemt, wanhopig probeert een genezing te vinden tegen zijn veranderingen.
Tevens gebruikt hij de kracht van de Hulk om de problemen van de mensen die hij ontmoet op te lossen.
Overal wordt hij gevolgd door McGee, die per se een verhaal wil schrijven over het mysterieuze monster dat volgens hem een bedreiging is voor iedereen.

Uitgezonden door de TROS van 1979 tot 1983
herhaald door SBS6 in 2006 en 2007

Acteurs:
Lou Ferrigno ... The Incredible Hulk
Bill Bixby ... Dr. David Bruce Banner
Jack Colvin ... Jack McGee


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com