HERRIE om HARRY

Nederlandse komische TV serie naar het origineel van een Britse productie waarin het draaide om Harry Illingsworth die zijn loopbaan begon als mijnwerker.
Maar tevens was hij een excentrieke Engelsman, compleet met bolhoed en streepjesbroek en paraplu. Het voor die tijd nobele ondergrondse handwerk lag hem slecht en wie in zijn hart keek, zag dat hij liever applaus wenste dan ondergronds de steenkolen te houwen. Harry werd dan ook pas oprecht gelukkig toen hij in een tweedehands boekwinkeltje en boekje vond waarin de grondbeginselen van het buikspreken werd uitgelegd. Hij bestudeerde het grondig, kocht van een aantal spaarduiten een pop en ging zijn weg naar het podium. Al heel snel kwam hij echter tot de ontgoochelende ontdekking dat het publiek meer plezier had om zijn pop dan om Harry. Uiteraard bracht dit hem het nodige verdriet en wel zo zeer dat hij besloot op een avond zijn pop achter de coulissen te laten liggen om vervolgens alleen zijn optreden te doen. Helaas had hij zich totaal niet goed voorbereid en kwam daarom niet uit zijn woorden omdat hij simpelweg niet wist wat hij zijn publiek moest vertellen. Hakkelend en met een rode kleur in zijn gezicht kwam er nog wel uit dat hij in de toekomst alleen nog zelf te zien zou zijn.
De reactie van het publiek was overweldigend want op het stomme gedoe volgde een gierende lach van de aanwezigen.

Daaropvolgend ging hij de straten in om willekeurige mensen aan te spreken en zijn grappen en grollen uit te halen, die wekelijks op de Britse televisie werden vertoond en bovendien veel bekeken.

In Nederland dacht de NCRV dat het publiek ook rijp was voor een Nederlandse versie onder ‘Herrie om Harry’ maar het sloeg niet aan, kreeg veel kritiek en verdween dan ook na één seizoen van de buis.

Harry werd gespeeld door Johan Kaart.

Uitgezonden door de NCRV in 1964


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com