EXTRAS

Engelse Comedy TV serie over het wel en wee van de figuranten Andy Millman en Maggie Jacobs.
Ze zijn allebei acteur, maar hun carrière wil niet echt vlotten en ze doen alleen maar figurantenrollen.
Ze krijgen de ene na de andere achterlijke figurantenrol.
Niet bang om te falen en heilig overtuigd van zijn talent hijst Andy Millman zich elke keer in een nieuw kostuum en rent hij van filmset naar filmset.
Hij valt iedereen lastig die hem op een of andere manier aan een rol met tekst zou kunnen helpen, of in elk geval aan een betere bijrol.
Hij wil een goede indruk maken op het scherm en melkt de scènes uit waarin hij figureert, maar die aanpak heeft meestal het omgekeerde resultaat.
Dan is er zijn luie en ongeïnteresseerde impresario Darren. Niet alleen bezorgt hij Andy nooit een rol, hij moedigt hem zelfs aan te stoppen met acteren en ander werk te zoeken.
Andy zou hem onmiddellijk ontslaan als hij een andere agent kon vinden die zich over hem wil ontfermen.
Andy wil een ster worden. Niets is hem te veel, zelfs als hij niet aan het werk is. Hij maakt de wildste sprongen om uitgenodigd te worden op party’s waar hij beroemde regisseurs, schrijvers en acteurs kan ontmoeten.
Maar meestal brengen hij en zijn romantisch ingestelde lotgenote Maggie Jacobs hun tijd door met andere figuranten in de wachtkamer bij een studio, en doden ze de uren met stoere verhalen over hun privé leven, terwijl ze eigenlijk vooral jaloers zijn op de beroemdheden die de echte rollen spelen.
Soms weten ze toch een gesprekje met een filmster te arrangeren, maar deze korte ontmoetingen pakken altijd verkeerd uit.
Maggie’s ambities worden bovendien getemperd door een nog grotere wens: het vinden van een geschikte man (niet Andy) om mee te trouwen.
Terwijl Andy en Maggie van klus naar klus hollen, speelt iedere aflevering van Extras zich af op een andere filmset en komen we daar vaak bekende acteurs tegen die zichzelf spelen, onder wie Kate Winslet, Samuel L. Jackson en Patrick Stewart.

Uitgezonden in 2007 door CANVAS
in 2008 door COMEDY CENTRAL

Acteurs:
Ricky Gervais-Andy Millman
Ashley Jensen-Maggie Jacobs
Stephen Merchant-Darren Lamb
Shaun Williamson-Barry
Shaun Pye-Greg


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com