de ENCLAVE

Nederlandse 3-delige oorlogsdrama TV serie.
Afl. 1: Halszaak
Ibro, tolk bij het JoegoslaviŽ Tribunaal, werkte tijdens de val van Srebrenica voor Dutchbat, waar hij getuige was van de deportatie van zijn familie. In de jaren na dit drama heeft hij een nieuw leven in Nederland op weten te bouwen met Dutchbatter Sandra die een kind van hem verwacht. Dan wordt hij op een dag op het JoegoslaviŽ Tribunaal geconfronteerd met Darko Bokan, een aangeklaagde sergeant die volgens Ibro de dood van zijn familie op zijn geweten heeft. Darko wordt echter wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Ibro begaat een wanhoopsdaad... hij gijzelt Darko in het gebouw van het Tribunaal.

Afl. 2: Het verhoorhuis
Ibro probeert Bokan tot een bekentenis te dwingen. Bokan weigert, maar wordt wel opnieuw geconfronteerd met de ware toedracht van de door hem begane gruwelijkheden. In dezelfde bunker van waaruit de Nederlandse regering ooit geprobeerd heeft de val van de enclave te voorkomen, komt een crisisteam bijeen. Eťn van de leden is de destijds verantwoordelijke Minister van Defensie George Terhoef. Dan verzoekt Ibro om Bokan in te ruilen voor Terhoef.

Afl. 3: In de grond
Vier jaar later reist ex-minister Terhoef, als lid van een Eurodelegatie die toeziet op de wederopbouw van BosniŽ, samen met zijn vrouw Ilse en dochter Tara naar Srebrenica. De trip loopt uit op een nachtmerrie. Als dochter Tara op een dag verdwenen is, moet Terhoef dezelfde kwellende onzekerheid ondergaan als de duizenden slachtoffers van de oorlog.

Uitgezonden door de VARA in 2002

Acteurs:
Ramsey Nasr ... Ibro Hadzic
Johan Leysen ... George Terhoef
Frank Lammers ... Darko Bokan
Nienke RŲmer ... Sanne Hadzic
Renťe Soutendijk ... Ilse
Sanne van Kampen ... Tara


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com