DRAGONBALL Z

Japanse anime TV serie over Son Goku en zijn vrienden (de Z-Warriors) die de Aarde moeten beschermen tegen slechteriken die de planeet willen veroveren of vernietigen.
Dit is het eerste verhaal.
Hierin is Goku nog een kleine jongen en woont bij zijn pleeg vader. Na de ontdekking van zijn geweldige krachten gaat hij samen met Krillin bij Master Roshi trainen. Hij verslaat allemaal ruimtewezens die de aarde komen vernietigen. Hier vind zijn eerst ontmoeting plaats met de RR-Armie (Red Ribbon). Dit is een roboten leger van Dr. Gero, waarmee Goku in DBZ later nog veel problemen zou hebben. In Dragonball begint ook de vraag op te komen waar Goku vandaan komt. Hij zelf denkt dat hij van de aarde komt. Piccolo is een van de vijanden van Goku in Dragonball hij probeert de aarde te vernietigen, maar daar steek Goku een stokje voor. Ze zijn gezworen vijanden.

Verhaal Dragonball Z:
Hierin komt Goku erachter dat hij een Saiyan is van de planeet Vegeta. Hij ontmoet soort genoten en moet de aarde meerdere malen verdediggen van onder andere: Vegeta, Nappa, Radditz, Garlic Jr., Cell & Buu. Ook begint in Dragonball Z zijn reis naar de planeet Namek. Hier moet hij strijden tegen Frieza. Tijdens dat gevecht word hij een Super Saiyan. Na Frieza te hebben verslaggen komt er een jongen uit de toekomst: Trunks. Hij verteld over Dr. Gero's Androids. Onverslaanbare monsters die de aarde willen vernietigen. Ook krijgt Goku een hart-virus waardoor hij bijna overlijdt. Tijdens de training voor de het gevecht met de Androids en later met Cell evoleren Gohan, Goku, Trunks en Vegeta tot Super Saiyan 2. Ook in latere gevechten tegen ondermeer, Buu moet Goku en zijn Z - Fighters alle zeilen bij zetten om de aarde te redden.

Uitgezonden door Cartoon Network van 28 augustus 2000 tot september 2002
en door YORIN vanaf 2001

Het vervolg op deze TV serie is:
DRAGONBALL GT - Uitgezonden door YORIN vanaf 2003


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com