DIRK van HAVESKERKE

Vlaamse avonturen jeugd TV serie over Dirk, hoe hij heraut wordt van de graaf, hoe hij gevangen wordt en moet vluchten voor de Leliaards; hoe hij afrekent met verraders en hoe verbeten hij vecht tijdens de Guldensporenslag...
Vlaanderen in de 14e Eeuw. Dirk van Haveskerke, een jonge ridder en zoon van de heren van Brugge ervaart de terreur en despotisme van de Franse bezetters .
De mensen worden onderdrukt de steden worden geplunderd.
Intrige en verraad zijn de norm.
Dirk's vader wil het juk van de politieke invloed van de Franse bezettende macht van zich afschudden, daarom laat men hem gevangen nemen.
Dirk van Haverskerke voegt zich bij het strijdende volk om een einde aan de tirannie te maken en zijn vader te bevrijden.
De Fransen worden zich bewust van hem en willen hem gedood hebben.
Maar Dirk slaagt erin om te ontsnappen en vervolgt zijn strijd.
In een duel met een Franse ridder kapitein komt hij als overwinnaar uit de strijd. Hij krijgt nu de naam "De Leeuw van Vlaanderen".
De conflicten met de Franse bezetters gaan door, maar ze hebben steeds meer moeite met de toenemende horde verzetsstrijders.
Dirk krijgt de titel van zijn vader weer terug en wordt beschouwd als een trouwe aanhanger van de vrijheid van Vlaanderen.

Uitgezonden door de BRT in 1978/1979/1987
en door de AVRO in 1980

Acteurs:
Luc Springuel ... Dirk van Haveskerke
Rik van Uffelen ... Zeger de Coninck
Luc Philips ... Pieter de Coninck
Paul Meyer ...Romme


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com