DICK TURPIN

Britse avonturen TV serie gebaseerd op de legende van de echte Dick Turpin, een struikrover in het begin van de 18e eeuw. De verschillen tussen de arme bevolking en de rijke adel zijn groot. Stelen was voor veel mensen de enige manier om in leven te blijven.
Wanneer Turpin terugkomt uit militaire dienst, ontdekt hij dat hij door bedrog z'n erfenis aan een rijke landeigenaar kwijt is. Dick Turpin schiet mevrouw Smith en haar zoon Nicholas te hulp. Zij dreigen hun herberg 'De Zwarte Zwaan' te worden uitgezet door de gewetenloze landeigenaar Sir John Glutton, geholpen door kapitein Spiker. Dick neemt Nicholas onder zijn hoede en geeft hem de bijnaam Swiftnick. Samen beleven ze vele avonturen, waarbij ze Glutton en Spiker altijd te slim af zijn.
Verbitterd gedraagt hij zich als een soort Robin Hood en moeit zich samen met z'n trouwe helper Swiftnick met de problemen van andere mensen. Hij werd legendarisch omdat hij alleen van de rijken stal en de armen hielp waar hij kon. Turpin groeide uit tot de held van het volk, maar uiteindelijk werd hij gevangen genomen en op 10 april 1739 opgehangen wegens paardendiefstal.

Uitgezonden door de VARA vanaf 1980

Acteurs:
Richard O'Sullivan ... Dick Turpin
Michael Deeks ... Swiftnick
Christopher Benjamin ... Sir John Glutton
David Daker ... Captain Nathan Spiker


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com