the COMPANY

Amerikaanse 6-delige misdaad/spionage TV serie - Berlijn, 1954. De stad krioelt van de spionnen die uit idealisme of voor het geld allerlei politieke geheimen proberen te ontdekken in opdracht van geheime diensten van diverse landen. Het bureau van de CIA, ‘the company’, bevindt zich boven een oude bioscoop. Harvey Torriti, bijgenaamd ‘The Sorcerer (’De Tovenaar’), beheert de Sovjet-afdeling van de CIA, samen met zijn jonge collega Jack McCauliffe.
Jack is nog maar net afgestudeerd van de universiteit van Yale en ook zijn vriend en studiegenoot Leo Kritzky is door de CIA gerecruteerd, maar hij werkt vanuit Washington. Een derde studiemakker van Yale, de Russische Yevgeny Tsipin, keert na zijn studies naar Moskou terug. Daar wordt hij prompt door de KGB geëngageerd en teruggestuurd naar Washington.
In Berlijn worden Jack en The Scorserer ondertussen benaderd door een zekere Vishnevsky, een Oost-Duitser die hen informatie wil geven over een ‘mol’ bij MI 6, de Britse geheime dienst. In ruil wil hij samen met zijn gezin geëvacueerd worden naar het Westen. James Angleton, de baas van de contra-spionage in Washington geeft groen licht voor de operatie en brengt zijn collega Adrian Philby van MI 6 op de hoogte

Uitgezonden door CANVAS vanaf 23 april 2010

Acteurs:
Chris O’Donnell = Jack McCauliffe
Alfred Molina = Harvey ‘The Sorcerer’ Torriti
Alessandro Nivola = Leo Kritzky)
Rory Cochrane = Yevgeny Tsipin
Michael Keaton = James Jesus Angleton
Natascha McElhone - Elizabeth Nemeth
Alexandra Maria lara = Lili


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com