CARDCAPTOR SAKURA

Japanse anime TV serie over het tienjarige meisje Sakura Kinomoto,dat op een voorbestemde dag een bijzonder boek in de kelder van het huis vindt. Dit boek bevat zogenaamde "Clow Cards",wat magische kaarten met speciale krachten zijn. Sakura laat per ongeluk alle kaarten ontsnappen,en maakt de bewaker van het boek wakker uit zijn diepe slaap. De bewaker,Keroberos,lijkt enkel op een klein geel teddybeertje met vleugeltjes. Hij verklaart Sakura tot CardCaptor,omdat zij degene is die de kaarten heeft zoekgemaakt en ze nu weer moet terugvinden,vangen en verzegelen in het boek ter voorkoming van een catastrofe. Met de hulp van de kleine Kero-chan (=een bijnaam die Keroberos krijgt) en haar beste vriendin,Tomoyo Daidouji,begint Sakura haar avontuur.
Later ontmoet ze haar rivaal Li Syaoran, een Chinese jongen die ook de kaarten wil vangen. Uiteindelijk lukt dat hem niet, omdat Sakura al is gekozen voor deze opdracht.
Als alle kaarten zijn gevangen, krijgt Sakura te maken met het laatste oordeel. Hierin word ze getest door Yue (ÚÚn van de twee bewakers van de Clow Cards) of ze wel echt geschikt is als meesteres van de Clow Cards. Sakura slaagt erin om Yue te overtuigen dat zij wel degelijk geschikt is en ze wordt dan officieel de meesteres van de Clow Cards.
Wanneer Eriol Hiiragizawa (een uitwisselingsstudent uit Engeland) komt gebeuren er vreemde dingen. Sakura probeert deze vreemde gebeurtenissen te stoppen met de Clow Cards. Uiteindelijk vind ze een manier om Clow Cards te veranderen in Sakura Cards, waarmee ze deze vreemde gebeurtenissen stopt. Als ze alle Clow Cards heeft veranderd in Sakura Cards, maakt Eriol bekend dat hij achter deze gebeurtenissen zat. Eriol legt uit dat hij dit allemaal deed om Sakura te helpen de Clow Cards te veranderen in Sakura Cards. Als ze dat niet had gedaan verloren de Clow Cards hun magische krachten. Ook legt hij uit dat hij de re´ncarnatie is van Clow Reed.

Uitgezonden door YORIN/FOXKIDS in 2002


Copyright 2007-2012 © televisieseries.com - - hosted by: Hostgator.com